Hur designar man egna t-shirts med tryck?

Det finns många olika metoder du kan använda dig av för att designa egna T-shirts med tryck. Här nedan kommer de vanligaste tillvägagångssätten exemplifieras samt beskrivas. Om du vill ge uttryck för dina passion för rock eller helt enkelt ge till band en egen image är det är en guide du behöver följa.

Du kommer att få en inblick i hur just du kan gå tillväga för att hitta en passande design som visar på karaktär eller helt enkelt bara uttrycker er varumärke. Det brukar heta att alla sätt är bra förutom de dåliga.

Det här uttrycket kunde inte vara mer sant när det kommer till T-shirt design. Hänsyn behöver tas till såväl kvalité som resultat.

I denna artikel kommer du att få ta del av de vanligaste metoderna som kan användas för att omsätta det här i praktiken.

Vid själva utformningen av klädesplaggen finns ett flertal olika procedurer att välja mellan. Dessa fungerar i sin tur olika samt ger ett varierande resultat.

Låta ett företag trycka motivet på kläderna

I en alltmer digitaliserad värld kan kunden med fördel välja onlinevägen. Denne får i det här fallet välja vilket plagg som önskas. Därefter är det dags för motivet vilket kan skapas på egen hand. Det här kan göras på företagets hemsida alternativt annan relaterad sajt. Placeringen är självklart upp till kunden att bestämma.

1. Hitta ett bra tryckeri (deras hemsida)

Det första du behöver göra är att hitta en hemsida som du kan beställa ifrån. Tänk på att hemsidan ska vara trovärdig och ha produkter med bra kvalitet samt rimliga priser. Du kan enkelt jämföra olika hemsidor genom att läsa recensionerna.

2. Designa ditt egna motiv

När hemsidan väl är funnen är det dags att designa ditt egna motiv som ska placeras på kläderna. Du kan antingen designa ditt egna motiv på företagets hemsida eller på någon desginsida på nätet.

3. Välj plagg och placera motivet

När du har skapat ditt motiv ska du gå in på hemsidan du vill beställa ifrån och välja ett plagg som du vill trycka på. När du har valt ditt plagg kan du placera ditt motiv vart du vill på plagget och sedan kan du göra en förhandsvisning för att påvisa resultatet.

4. Gör din beställning

När du har hittat ett plagg och har placerat ditt motiv kan beställningen genomföras. När du gör din beställning kan du välja hur många exemplar av plagget du vill ha. Om du kommer upp i ett speciellt antal plagg får du oftast en mängdrabatt. När du har gjort beställningen och betalat är det bara att vänta på att få hem dina designade kläder.

Screentryck

Screentryck är en tryckmetod som du kan använda dig av för att designa dina kläder helt på egen hand, men det är viktigt att du läser på hur du ska göra för att trycka med screentryck. Screentryck kallas även för textiltryck och nu kommer du att få en steg för steg guide för hur detta bör genomföras.

1. Köp alla saker som behövs

Det första du behöver göra är att köpa alla saker som behövs. Startkostnaden för screentryck är lite högre än de andra tryckmetoderna samtidigt som det oftast ger ett väldigt bra resultat.

2. Placera färg och motivet på duken

När du har din ram och din duk ska detta placeras över plagget. Sedan kan en gummiskrapa med fördel användas och på så vis få färgen jämt fördelad över hela motivet.

3. Ta bort ramen och duken

Efter du har fördelat färgen jämt över hela motivet är det dags att ta av ramen och duken.

4. Låt motivet torka

Nu är det dags att låta motivet torka. Detta kan ta en stund så det är bra att låta det torka under natten. När motivet har torkat fast helt på ditt klädesplagg är T-shirten färdigställd.

Att trycka och designa sina kläder själv istället för att låta ett företag göra det tar lite extra tid men du får ett resultat som motsvarar förväntningarna. Om du trycker dina kläder själv kan du också välja själv vilken tryckmetod som ska användas vilket ger ett resultat därefter.

Sammanfattning

Det finns många olika metoder du kan använda dig av för att designa dina egna kläder. Du kan bland annat låta ett företag designa kläderna åt dig eller använda dig av en tryckmetod och trycka motivet själv på dina kläder.

När du ska ta hjälp av ett företag för att designa dina egna kläder behöver du hitta en trovärdig hemsida. Sedan kan du välja plagg och göra ditt egna motiv och sedan placera motivet där du vill ha det.

Om du istället väljer att trycka dina kläder själv krävs mer förberedelse men samtidigt kan helt andra resultat uppnås.

I slutändan handlar det om ditt egna val. En t-shirt är en del av den ack så unika identiteten vilket därmed medför att den även ska personifiera just dig.

Leave a Comment

Reklam med eget tryck för rockband