Hur man skapar egna klistermärken med tryck hemma

Vill du skapa dina egna klistermärken hemma? Har du undrat hur man börjar, vad man behöver och hur man skapar fina klistermärken? Alldeles straxt kommer du att bli proffs på att skapa dina helt egna klistermärken hemma till .

Oavsett om du vill ge din gitarr en extra utsmyckning eller om du vill märka din trummor med ett personlig klistermärke behöver du lära dig hur man gör dessa. Den är guiden är egentligen inte bara för musiker och rockare utan alla kan följa den för att skapa sina egna klistermärken.

Den här guiden riktar sig dock i första hand till dig som spelar i ett band och vill märka dina prylar med något personligt.

Det finns några olika sorters sätt du kan göra klistermärken hemma och de är klistermärken från tryckare eller tejp klistermärken.

Om du är under 18 ska du känna till att vid de flesta stegen är det nödvändigt med en VUXEN som övervakar!

Här kommer det roliga, nu ska du välja ut vad du vill förvandla till klistermärke, du kan rita en egen ritning eller klippa ut från ett magasin!

Detta är vad du behöver för olika klistermärken:
För att skapa klistermärken från tryckare behöver du:

 • En tryckare med färg som är tonerbaserad, det rekomenderas då toner är vattentät och bläckfri.
 • Du behöver även en bra kvalite av klisterpapper (Finns att köpa på Clas Ohlson eller Cdon)
 • Välj ut ett märke från google eller skapa din egen design på program så som Adobe spark eller crello.com. När du har valt eller ritat din design kan du börja.
 • (Be hjälp från en vuxen då detta kan vara klurigt!) Sätt in ditt klisterpaper i tryckaren och skriv ut efter att ha redigerat eller ställt in rätt på tryckaren.
 • När de är utskriva kan du nu klippa runt och sätta fast dina klistermärken vart du vill!

Du kan även köpa en silhouette portrait som är en speciell skrivare för bl.a. klistermärken.
I denna video får du en tydlig översikt på hur man gör de ovanstående. Även om motivet inte har något med rock att göra är du ju helt fri att använda vilket motiv som helst.

För att göra tejp klistermärken diy hemma:

 • Magasin eller böcker med vattentät bly
 • Sax
 • Genomskinlig packtejp
 • Bakplåtspapper

När du har valt vad du vill ha får du nedan detaljer hur du ska göra.
Vid tejp klistermärken:

 • När du har valt märket/figuren du vill ha ska du nu klippa runt den så nära som möjligt!
 • Nu ska du sätta fram bakplåtspaper och tejpa fast sidorna så du får slät yta, klipp ut lite genomskinlig packtejp och sätt den med den klibbiga sidan neråt på baklåtspappret, nu lägger du på ditt märke med bilden uppåt, klipp ut en till bit packtejp och sätt med klibbiga sidan på märket.
 • Ta saxet och klipp ungefär 1 cm ifrån märket/din design.

Nu kan du sätta ditt egna klistermärke vart du vill!

Om du har en iPad kan du rita din design på en app som du laddar ner, appen heter procerate och kostar men du använder den fritt efteråt! Det finns även små gulliga tryckare för klistermärken på amazon.
Här hittar du dem till exempel: https://www.amazon.se/dp/B07RHMX1QZ/ref=cm_sw_em_r_mt_dp_QB3PG9XRH9NFHVYPYN5M?_encoding=UTF8&psc=1

Här kan du kolla på några videos för att få en tydligare bild på hur du ska göra.

– (Video av Wikihow visar hur du gör tejp klistermärken)

(https://www.wikihow.com/Make-Stickers)

https://youtu.be/cIytk16-mIM – Den andra video av ”Laurynn Ashley” på youtube visar hur du gör tejp och pappers klistermärken av olika slag.

Det finns inget roligare än att skapa klistermärken! Lycka till med skapadet och ha det så kul med dina nya, fina klistermärken! 🙂 Om du inte vill göra allt själv kan du istället kontakta ett företag som kan märka rockkläder, instrument eller reklamartiklar med tryck utifrån dina egna önskemål

Leave a Comment

Reklam med eget tryck för rockband